16.06.2024

Župnijski dan 2024

V nedeljo 16.06.2024 smo praznovali župnijski dan, ki smo ga prestavili iz pomladanskih na junijske dni. Zahvalili smo se za župnijo in za preživeto veroučno leto. Obenem smo ta dan izkoristili za zaključek veroučnega leta. Posledično je bila sveta maša le ena – ob 10.00. Kako čudovita so Gospodova pota in besede, smo občutili ob poslušanju Božje besede in njeni razlagi. Župnik Simon Kvaternik nam je v homiliji razložil besede evangelija in dveh beril. Danes smo želi, kar smo sejali čez leto. Tako doma kot v župniji. Otroci so po sveti maši namreč prejeli veroučna spričevala – potrdilo, koliko truda, časa in znanja so vložili v domače naloge pri verouku ali kako drugače.

Po podelitvi spričeval smo se preselili na dvorišče gostilne Anžič. Na mizi so nas že pričakale sladke dobrote in se ob pijači najedli golaža, ki so ga pripravili skavti oziroma čevapčičev, ki so jih spekli zaposleni gostilne Anžič. Ob spremljavi žive glasbe instrumentalistov naše župnije je čas hitreje minil in tudi prepevali smo. Po kosilu je sledila še tombola, ki so jo pripravili in vodili birmanci. Glavni dobitek - darilni bon v vrednosti 300€, je zadela birmanka Vita (če je kdo pomislil, da je bilo to dogovorjeno, se moti). Ob hrani, pijači, živi glasbi in klepetu smo nadaljevali prijetno nedeljsko popoldne.

Želimo si, da bi ta dogodek za našo župnijsko skupnost pomenil še večjo povezovanost med nami in da naše župnije ter obiska cerkve in svetih maš ne bi pozabili tudi v času poletnih počitnic.