02.11.2015

Molitvena skupina za duše v vicah

Kdaj in kje? Fužinska cerkev, vsak torek od 16.30 dalje

Predstavitev Molitvene skupine za duše v vicah

Molitvena skupina za duše v vicah je v naši župniji bila ustanovljena na god sv. Benedikta, 11.7.2011, z rednimi srečanji pa smo pričeli 6.9. istega leta. Namen molitve ni samo pomoč trpečim dušam, ki so še na kraju očiščevanja. Molimo za različne namene in potrebe sedanjega časa, tudi, ko nas kdo pokliče in prosi za molitveno podporo se odzovemo in spremljamo pomoči potrebne z molitvijo in postom, zbiramo denar za misijone, srečujemo se na duhovnih vajah……Spletamo vezi, pričujemo kako nas Gospod zbira in vodi….

Hoditi z(a) Gospodom ni vedno lahko. Je pa edina pot po kateri želimo hoditi in k temu vabimo tudi vse s katerimi se srečujemo.

V teh dneh, ko bomo obiskovali pokopališča, grobove naših najdražjih, ki jih ni več z nami, pomislimo koliko časa je ostalo nam? Kdaj se jim bomo pridružili? Mogoče že prav kmalu. Pa to niti ni tako pomembno. Pomembneje je v kakšnem stanju bodo naše duše takrat. Bo za nami ostal še kdo, ki bo molil za pokoj naših duš? Bomo svojo vero predali rodovom, ki prihajajo? Ali bomo »zakopali« ta talent, ki smo ga prejeli? Molimo, da nam Gospod da moči in predvsem Ljubezni, ki bo pritegnila k nesebičnemu darovanju časa za molitev tistih, ki bi se nam lahko pridružili. Tiste, ki se zaradi bolezni ne morejo pridružiti našim srečanjem, vabimo, da darujejo svoje trpljenje in nemoč.

V teh dneh lahko pod določenimi pogoji dobimo popolni ali delni odpustek. Pogoj je, da prejmemo zakrament sv. Spovedi,da se udeležimo sv. Maše in prejmemo obhajilo, ter da molimo po namenih svetega očeta, ( Očenaš, Zdrava Marija in Vero). Odpustek lahko darujemo za duše v vicah, da jih Gospod pridruži Poveličani Cerkvi, in, kot nam je povedal duhovnik pri eni sveti maši: »Veste, človek človeku pozabi dobro delo…. Duše v vicah pa nikoli ne bodo pozabile, da ste jih rešili trpljenja. Vedno bodo vaše prijateljice, ki pri Bogu molijo za vas » Torej, molimo in si pridobimo veliko prijateljic! Mir in dobro na vseh vaših poteh!

Molivke in molivci molitvene skupine Jezusovega Usmiljenega Srca za duše v vicah

Karmen Gaube