26.02.2023

Dekanijski molitveni dan za duhovne poklice 2023

V soboto, 25.02.2023, smo imeli v župnijski cerkvi Ljubljana – Fužine dekanijski molitveni dan za duhovne poklice. Molili smo predvsem za nove duhovne poklice ter tudi za svetost in stanovitnost poklicanih.

Začetek je bil ob 9h s sveto mašo, ki jo je vodil naš dekan Alojzij Grebenc. Potem so se čez dan zvrstile župnije po že določenem razporedu. Molitvene ure, ki so jih pripravile posamezne župnije, so bile raznovrstne – od petja, molitve, češčenja, tihote. Molitveni dan je potekal pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na ta način smo se še bolj zavedali pomembnosti molitvene ure za duhovne poklice in tako začutili, da nas Bog ne zapušča, je z nami in nas sliši.

Zaključek je bil ob 19h s sveto mašo, ki jo bo vodil domači župnik Simon Kvaternik. Po vsaki molitveni uri in tudi po zaključni maši smo bili molilke in molilci povabljeni na pogostitev (agape) in medsebojno druženje ter spoznavanje. Med prvimi skupinami kristjanov je bila beseda agape uporabljena za označevanje obroka v skupnosti, ki je bil organiziran, da bi ljudi zbližal in jih povezal. Tudi na tak način se kristjani naše dekanije srečujemo in povezujemo med seboj.