21.01.2024

Poseben koncert - kantavtor Bor Seušek

21.01.2024 smo imeli prav poseben koncert kantavtorja Bora Seuška na Fužinah...

21.01.2024 smo imeli prav poseben koncert kantavtorja Bora Seuška na Fužinah.
Zbralo se nas je okrog 40 poslušalk in poslušalcev. To ni bil le koncert, to je bilo premišljevanje Božje besede, ki je bila upesnjena in zaigrana na kitari.

Del koncerta lahko slišite tukaj, na tej povezavi (klikni)

Borov proces ustvarjanja - prebral je Psalm. Kar ga je nagovorilo/mu je bilo všeč, je vzel za besedilo. Kar se je mu je zdel vrhunec, ga je vzel za refren svoje skladbe. Potem je vse povzel in v rime in v ritem spravil. Tako ga je priredil, preuredil v šanson.

Sočasno z epidemijo koronavirusa je doživel tudi osebno ustvarjalno krizo, ki ga je spodbudila k vnovičnemu iskanju Boga. Tako je končno odgovoril na dolgo preslišano vabilo, naj zapoje Bogu v čast. Začel je s priredbami psalmov, ker nas psalmi učijo, kako moliti, nam vlivajo zdravo samozavest in nas povežejo s Kristusom, ki je skrita srčika in obenem najlepša razlaga teh starih a še kako živih besed. Novemu avtorskemu projektu je dal naslov Psalmi v šansonih ali Molitve kralja Davida v novi preobleki. Poleg desetih psalmov je v šansone zapeljal še tri slavospeve iz Lukovega evangelija, ki predstavljajo vrhove Molitvenega bogoslužja Cerkve. Skratka, pester program s premišljenimi uvodi in povabilom k poglobljeni osebni molitvi.